Tieto dotácie sú poskytované v zmysle všeobecne záväzného nariadenia č. 38/2019 v oblastiach rozvoja cestovného ruchu, ochrany životného prostredia, ochrany kultúrneho dedičstva, podpory regionálnych producentov, podpory iných aktivít pre regionálny rozvoj.
Termín na podanie žiadosti o poskytnutie dotácie na rok 2025 je od 1.septembra 2024 do 16. decembra 2024.
Služba Podávanie žiadosti o dotáciu na regionálny rozvoj a rozvoj cestovného ruchu
Služba Finančné vyúčtovanie dotácie
Všetky informácie k podaniu žiadosti, účelu ako aj oprávnenosti sú uvedené v priloženom dokumente VZN č. 38/2019
Elektronický formulár vypĺňa žiadateľ o dotáciu alebo ním poverená osoba na základe splnomocnenia. Dotácie sa poskytujú v súlade s Všeobecným záväzným nariadením samosprávneho kraja o poskytovaní dotácií č. 38/2019.
Za podanie žiadosti nie je účtovaný poplatok.
Žiadosť je možné poslať IBA elektronicky a podpísanú kvalifikovaným elektronickým podpisom.
Termín na podanie žiadosti o poskytnutie dotácie na rok 2025 je od 1.septembra 2024 do 16. decembra 2024.
Typ dotácie: výber výzvy na predkladanie žiadosti o poskytnutie dotácie.
Žiadateľ: identifikácia žiadateľa o dotáciu. Údaje vyplní systém podľa prihláseného používateľa, ak je ním žiadateľ. V prípade že prihlásený používateľ nie je zároveň žiadateľ, ale iba podáva žiadosť za žiadateľa na základe splnomocnenia, a nemá zastupovanie v schránke UPVS, potom je nutné údaje vypísať manuálne. Pokiaľ má nastavené zastupovanie za právnickú osobu, systém sám doplní údaje z profilu danej právnickej osoby. Po prihlásení ako fyzická osoba bez zastupovania je nutné údaje žiadateľa vyplniť manuálne (IČO, názov, právnu formu, IBAN, adresu a kontakty).
Štatutárny orgán: Identifikácia štatutára (Titul, meno a priezvisko)
Uvádza sa názov projektu, podrobný popis projektu, jeho cieľ a účel, predpokladaný termín realizácie projektu a miesto realizácie.
Výdavky: uvádzajú sa jednotlivé položky výdavkov.
Názov položky: uvádza sa názov položky výdavku.
Žiadané z VÚC: uvádza sa suma, ktorú žiadateľ požaduje od BBSK na konkrétnu položku výdavku.
Popis položky: uvádza sa podrobný popis položky výdavku.
Ak potrebuje žiadateľ uviesť viac položiek rozpočtu, stlačí tlačidlo pridať a rozpíše podrobnosti o ďalšej položke.
Celková požadovaná výška dotácie: uvádza sa celková výška dotácie, ktorú uchádzač požaduje od Banskobystrického samosprávneho kraja.
Žiadateľ označením tlačidla Čestne vyhlasujem označí svoje čestné prehlásenie podľa textu v žiadosti.
Prihlásenie na Ústredný portál verejnej správy a do elektronickej schránky: postup je popísaný v návode publikovanom na portáli slovensko.sk.
Návod na inštaláciu balíčka aplikácií: Ak chcete využívať občiansky preukaz s elektronickým čipom (eID karta) na aktívnu elektronickú komunikáciu, okrem čítačky čipových kariet, bezpečnostného osobného kódu (BOK) a nahratých certifikátov potrebujete príslušné softvérové vybavenie. Návod na inštaláciu je popísaný v dokumente na portáli slovensko.sk.
Všetky návody na elektronickú komunikáciu sú dostupné na portáli slovensko.sk.
Podrobnosti o elektronickej komunikácii a technických predpokladoch bezproblémovej komunikácie nájdete na stránkach Elektronickej komunikácie.
Návod k elektronickému podaniu vyúčtovania dotácie (1, 71 MB)
Návod k elektronickému podaniu žiadosti o poskytnutie dotácie (2, 03 MB)
Návod na elektronické podpisovanie zmlúv medzi BBSK a prijímateľmi dotácie (1,01 MB)
Informácie a kontakty pre technickú a odbornú pomoc nájdete na stránke Technickej pomoci.
Oznámenia o zasadnutí komisie pre posúdenie žiadostí o dotácie na rok 2023:
Pozvánka na zasadnutie Komisie regionálneho rozvoja a cestovného ruchu ZBBSK (109 kB)
Zápisnica zo zasadnutí komisií pre posúdenie žiadostí o dotácie na rok 2023:
Zápisnica zo zasadnutia Komisie regionálneho rozvoja a cestovného ruchu ZBBSK (295 kB)
Výzva č. 1: oblasť rozvoja cestovného ruchu (139 kB)
Výzva č. 2 - aktivita A: oblasť ochrany kultúrneho dedičstva (138 kB)
Výzva č. 3: marketingová podpora regionálnych značiek a regionálnych producentov (138 kB)
Výzva č. 3: Marketingové aktivity regionálnych značiek a regionálnych producentov (64.2 kB)